Programma Safety Priority Services

01-12-2022
1416 keer bekeken 0 reacties

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ( IenW) werkt samen met zes bedrijven aan verdere in-car veiligheid, onder de noemer Safety Priority Services.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ( IenW) en zes bedrijven (autofabrikanten en leveranciers van navigatiediensten en –kaarten: ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia en TomTom) werken de komende jaren onder de noemer Safety Priority Services samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. 
  
Dit wordt zichtbaar op het dashboard van de auto of op het scherm van een navigatiedienst. Verkeer wordt onder meer gewaarschuwd voor spookrijders, filestaarten, obstakels op de weg, wegwerkzaamheden, ongevallen, gladde wegen, ongewoon weer als harde hagelbuien, afgesloten rijstroken en weginspecteurs die langs de weg staan maar ook naderende nood- en hulpdiensten.  
 
 In de waarschuwing wordt aangegeven wat voor soort voertuig nadert en van welke kant dat zal zijn. In eerste instantie worden automobilisten alleen voor naderende ambulances gewaarschuwd. Later komen daar andere voertuigen bij. 

 Het project heeft een looptijd van drie jaar; dit als voorbereiding op een verwachte nieuwe verplichting om gegevens met betrekking tot waarschuwingen te gaan delen. Het zal naar verwachting in 2025 in de Europese regelgeving worden vastgelegd.

Via de eerder genoemde bedrijven is ook een groot aantal andere autofabrikanten en navigatiediensten betrokken. 

Afbeeldingen

Programma Safety Priority Services

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Over Incident Management

Ben je niet actief in het incidentmanagement, maar wel nieuwsgierig naar wat het allemaal inhoudt? Neem dan een kijkje op de pagina van Rijkswaterstaat

Contact

Ben je op zoek naar een personenauto die afgesleept is? Bel dan met 088 - 007 87 80, het Landelijk Centraal Meldpunt. Zij weten welke berger de auto heeft afgesleept en waar de auto staat. Heb je een andere vraag of opmerking? Mail dan naar im-community@rws.nl. 

 
Cookie-instellingen